LANDGOEDCENTRUM DE BRANDSCHÖP
Woensdag, 14 augustus 2019

LANDGOEDCENTRUM DE BRANDSCHÖP

In september 2018 is begonnen met de  restauratie en uitbreiding van een begin vorige eeuw verbouwde schuur, die jarenlang gebruikt werd voor de opslag van hout, turf en kolen.

 

Deze schuur zal nu gaan dienen als landgoedcentrum en zal met behoud van haar karakteristieke elementen wederom gebruikt worden voor brandstof; maar nu  voor nieuwe ideeën en activiteiten het landgoed betreffende. De restauratie kon gerealiseerd worden mede door een ruimhartige financiële bijdrage van de Provincie Overijssel voor de restauratie en herbestemming van cultureel erfgoed.

 

De opening werd op 4 juli 2019 verricht door de burgemeester van Tubbergen, mw Willemien Havekamp-Wenkes en de Overijsselse Gedeputeerde voor het Landelijk Gebied, dhr Roy de Witte.

 

Met dit landgoedcentrum beogen we Landgoed en Havezate Herinckhave duidelijker te positioneren in de maatschappelijke omgeving van Noordoost Twente en ver daar buiten ! De Brandschöp is primair bestemd en ingericht voor 'landgoed gerelateerde activiteiten'.

Meer informatie en beschikbaarheid via EMAIL