31 Tuinen van Herinckhave
Vrijdag, 13 november 2020 – Vrijdag, 31 december 2021

31 Tuinen van Herinckhave

Najaar 2020 hebben Wim Niemeyer en Esther Pross het fruit- en groenteteeltbedrijf "Tuinen van Herinckhave" opgestart. Het is niet alleen de bedoeling in de boomgaaarden van Herinckhave een biologisch fruit- en groenteteelt bedrijf te beginnen, maar ook om daarnaast dagopvang, activiteitenbegeleiding en praktijkonderwijs aan te bieden. Zie ook de link naar onderstaand artikel in TC Tubantia

file:///D:/Users/Lothar/Pictures/20%20Website%20Herinckhave/2010%20Tubantia%20art%20over%20Veldschuur.html

... meer informatie >
LANDGOEDCENTRUM DE BRANDSCHÖP
Woensdag, 14 augustus 2019

LANDGOEDCENTRUM DE BRANDSCHÖP

In september 2018 is begonnen met de  restauratie en uitbreiding van een begin vorige eeuw verbouwde schuur, die jarenlang gebruikt werd voor de opslag van hout, turf en kolen.

 

Deze schuur zal nu gaan dienen als landgoedcentrum en zal met behoud van haar karakteristieke elementen wederom gebruikt worden voor brandstof; maar nu  voor nieuwe ideeën en activiteiten het landgoed betreffende. De restauratie kon gerealiseerd worden mede door een ruimhartige financiële bijdrage van de Provincie Overijssel voor de restauratie en herbestemming van cultureel erfgoed.

 

De opening werd op 4 juli 2019 verricht door de burgemeester van Tubbergen, mw Willemien Havekamp-Wenkes en de Overijsselse Gedeputeerde voor het Landelijk Gebied, dhr Roy de Witte.

 

Met dit landgoedcentrum beogen we Landgoed en Havezate Herinckhave duidelijker te positioneren in de maatschappelijke omgeving van Noordoost Twente en ver daar buiten ! De Brandschöp is primair bestemd en ingericht voor 'landgoed gerelateerde activiteiten'.

Meer informatie en beschikbaarheid via EMAIL

 

 

... meer informatie >
Publicatie 'Landgoed Herinckhave - verleden, heden en toekomst'
Zondag, 17 april 2016

Publicatie 'Landgoed Herinckhave - verleden, heden en toekomst'

Nieuwe publicatie Landgoed Herinckhave. Verleden, heden en toekomst door Gisela Bijleveld - von Bönninghausen.


Met Pasen 2016 presenteerde de schrijfster een geheel nieuwe publicatie over het landgoed waarin een veelvoud aan onderwerpen aan bod komt. NIet alleen aandacht voor de geschiedenis van landgoed en havezate, maar juist ook onderwerpen die het heden en de toekomst aangaan. Daarbij komen anekdotes en overleveringen en een aantal streekrecepten.

 

De publicatie is in beperkte oplage verschenen maar te downloaden via onderstaande link:
http://www.herinckhave.nl/pdf/Landgoed_Herinckhave_G_Bijleveld_2016_reduced.pdf

 

... meer informatie >
Watermolen Herinckhave
Vrijdag, 21 maart 2014

Watermolen Herinckhave

De watermolen van Herinckhave is in de maanden april t/m oktober  open:

Iedere 1-ste zaterdag van de maand  van 13.00 - 16.00 uur


Als er voldoende water is laat de molenaar de molen draaien en soms worden er ook graanproducten gemalen.

 

... meer informatie >
Dinsdag, 1 januari 2013

Trouwlokatie en Bruidsreportages

Gedurende een beperkt aantal dagen per jaar zijn de Kapel en/of de zgn Tuinkamer in het bouwhuis van Herinckhave beschikbaar als trouwlocatie. 
Nadere informatie hierover bij "'t Oale Roadhoes" in Tubbergen, tlfn 0546 622 775

Voor trouwreportages op het landgoed en evt ook op het voorplein kan contact worden op genomen met Fotostudio Visschedijk in Tubbergen, tlfn 0546 441 110

Het staat overigens een ieder vrij om foto's rondom Herinckhave te maken; dus aan de buitenzijde van de grachten en vanzelfsprekend buiten de hekken. Wij gaan er daarbij van uit dat de privacy van aanwonenden gerespecteerd wordt, er geen parkeeroverlast is en er geen zaken van welke aard dan ook achterblijven.
Een -door U te bepalen vrijwillige- bijdrage voor het onderhoud van lanen, grachten, watermolen, etc. stellen wij vanzelfsprekend op prijs. u kunt deze bijdrage overmaken op de rekening van Landgoed Herinckhave nr. NL95TRIO 0197 7556 23.

... meer informatie >