2E PINKSTERDAG  DAG VAN HET KASTEEL
Donderdag, 19 april 2018 – Vrijdag, 15 juni 2018

2E PINKSTERDAG DAG VAN HET KASTEEL

In de Tuinkamer van Herinckhave worden op 2e Pinksterdag ook "Verborgen Verhalen"verteld en wel om 11 uur 's morgens en om 1 uur en 3 uur 's middags. In de kapel wordt verteld hoe 500 jaar geeleden,  in 1517,  vanuit Herinckhave werd bijgedragen aan de bouw van de St. Pieter in Rome. In de Tuinkamer is er een presentatie van de jacht, vroeger en nu. Ook is daar een kleine exposite van archeologische voorwerpen.

Wij zijn op 2e Pinksterdag geopend van 10 uur 's morgens tot 16.00 uur 's middags. Voor koffie en thee en/of een glaasje limonade wordt gezorgd.  Verder zijn er routekaartjes voor een korte (ca 20 min) en een wat langere (ca 4,5 km) wandeling rond Herinckhave. Aanmelding is niet nodig.

... meer informatie >
Kasteelconcert
Donderdag, 2 november 2017 – Vrijdag, 1 juni 2018

Kasteelconcert

Kasteelconcert op 27 mei 2018, 15.00 uur door het Ensemble La Corella op Herinckhave.

Deze instrumentale pioniers (Femke Huizinga - viool, Kim Stockx - dulciaan en Liga Vilmane - klavecimbel) spelen werken van Palestrina, Fontana en Bertoli.

Nadere informatie op www.kasteelconcerten.nl. Aanmelding bij Stichting Kasteelconcerten (kaarten@kasteelconcerten.nl of tlfn 0418 519 131).

... meer informatie >
Publicatie 'Landgoed Herinckhave - verleden, heden en toekomst'
Zondag, 17 april 2016

Publicatie 'Landgoed Herinckhave - verleden, heden en toekomst'

Nieuwe publicatie Landgoed Herinckhave. Verleden, heden en toekomst door Gisela Bijleveld - von Bönninghausen.


Met Pasen 2016 presenteerde de schrijfster een geheel nieuwe publicatie over het landgoed waarin een veelvoud aan onderwerpen aan bod komt. NIet alleen aandacht voor de geschiedenis van landgoed en havezate, maar juist ook onderwerpen die het heden en de toekomst aangaan. Daarbij komen anekdotes en overleveringen en een aantal streekrecepten.

 

De publicatie is in beperkte oplage verschenen maar te downloaden via onderstaande link:
http://www.herinckhave.nl/pdf/Landgoed_Herinckhave_G_Bijleveld_2016_reduced.pdf

 

... meer informatie >
Twentse Historische Salon
Donderdag, 1 januari 2015 – Zaterdag, 1 december 2018

Twentse Historische Salon

De Twentse Historische Salon vindt met enige regelmaat plaats op voor de Twentse geschiedenis betekenisvolle plaatsen. De eerstkomende  Salon op Herinckhave wordt gehouden op een nog nader te bepalen datum in het voorjaar van 2018

Uitnodigingen worden per email verzonden.

... meer informatie >
Watermolen Herinckhave
Vrijdag, 21 maart 2014

Watermolen Herinckhave

De watermolen van Herinckhave is in de maanden april t/m oktober  open:

Iedere 1-ste zaterdag van de maand  van 14.00 - 16.00 uur


Als er voldoende water is laat de molenaar de molen draaien en soms worden er ook graanproducten gemalen.

 

... meer informatie >
Dinsdag, 1 januari 2013

Trouwlokatie en Bruidsreportages

Gedurende een beperkt aantal dagen per jaar zijn de Kapel en/of de zgn Tuinkamer in het bouwhuis van Herinckhave beschikbaar als trouwlocatie. 
Nadere informatie hierover bij "'t Oale Roadhoes" in Tubbergen, tlfn 0546 622 775

Voor trouwreportages op het landgoed en evt ook op het voorplein kan contact worden op genomen met Fotostudio Visschedijk in Tubbergen, tlfn 0546 441 110

Het staat overigens een ieder vrij om foto's rondom Herinckhave te maken; dus aan de buitenzijde van de grachten en vanzelfsprekend buiten de hekken. Wij gaan er daarbij van uit dat de privacy van aanwonenden gerespecteerd wordt, er geen parkeeroverlast is en er geen zaken van welke aard dan ook achterblijven.
Een -door U te bepalen vrijwillige- bijdrage voor het onderhoud van lanen, grachten, watermolen, etc. stellen wij vanzelfsprekend op prijs. u kunt deze bijdrage overmaken op de rekening van Landgoed Herinckhave nr. NL95TRIO 0197 7556 23.

... meer informatie >