TUINDER GEZOCHT VOOR LANDGOED HERINCKHAVE
Woensdag, 14 augustus 2019

TUINDER GEZOCHT VOOR LANDGOED HERINCKHAVE

Landgoed Herinckhave (Twente ) zoekt vanaf najaar 2019 een tuinder of tuinders-echtpaar met een groen en sociaal hart voor een nieuw op te zetten (biologisch) circulair landbouwbedrijf.

Op het lommerrijke, onder de natuurschoonheidswet (NSW status) vallende 65 Ha tellende Landgoed bevindt zich ook een 1,3 Ha grote (100 jaar oude) boomgaard dat de basis moet vormen voor het tuinbouwbedrijf.

 

Heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, is pionieren je niet vreemd en is groente-, en fruitteelt jouw passie? Dan zijn wij op zoek naar jou, die voor eigen rekening en risico deze fantastische uitdaging durft aan te gaan.

 

Je krijgt, indien noodzakelijk, de beschikking over een bedrijfswoning op het landgoed en op de akker komt een Twentse schuur uit 1900 voor opslag en verwerking. Er is de mogelijkheid tot het houden van kleinvee, en er is ruimte voor een (koude) kas. Op termijn komt er een bedrijfswoning beschikbaar.

 

Je draagt zorg voor de uitvoering van je eigen bedrijf, waarbij we je, indien nodig, graag introduceren bij diverse netwerken en relaties. We zoeken een pro-actieve professional, die op een verantwoorde, creatieve en ondernemende wijze een positieve bijdrage gaat leveren aan een duurzame samenleving en de toekomst van het landgoed.

 

 

 

 

Wat vragen we van je?

  • Een relevante opleiding op in ieder geval werk en denkniveau MBO-niveau, bij voorkeur in de richting Tuin – en Akkerbouw of aanverwant (Groene Lyceum -HAS – Warmonderhof)
  • Kennis van of ervaring/ affiniteit met (praktijk)onderwijs op het gebied van plantenteelt (zoals biotechnologische technieken); bodem & water, technologische innovaties in de tuin- en akkerbouw
  • Ruime ervaring in gewasteelt
  • Een kas kent voor jou geen geheimen (van modern tot ouderwets)
  • Je woont in Twent of bent bereid hiernaartoe te verhuizen
  • Je vindt het leuk om met mensen met een zorg-, of opleidingsvraag om te gaan.
  • In het bezit van startkapitaal

 

PROCEDURE INSCHRIJVING De eigenaar is voornemens het tuinderscomplex op Landgoed Herinckhave bij inschrijving te verhuren. Geïnteresseerden kunnen zich per mail aanmelden bij  eric@devaleouwe.nl  onder vermelding van naam, adres,  e-mail en telefoonnummer. Vanzelfsprekend verwachten wij dan ook een CV en een korte motivatie.

 

Er wordt  een informatiepakket per mail verzonden; alsmede een INSCHRIJF FORMULIER

Deze vacature is ook te vinden op de website www.toekomstboeren.nl